Milan van Bruggen: Marketing en sales bij Pixelpillow, een kijkje achter de schermen

Luister deze aflevering

Bekijk deze aflevering

Shownotes

Deze podcast is opgenomen op: 24-07-2023
In deze aflevering van de Inbound4Cast praat ik met Milan van Bruggen van PixelPillow over hoe zij hun marketing en sales hebben ingericht en aanpakken.

In deze aflevering:

  • Milan legt uit hoe hij bij zijn webdesign bureau Pixelpillow is begonnen met marketing en sales.
  • Milan gebruikt verschillende marketing tactieken – podcasting, het organiseren van lokale bijeenkomsten, posts op LinkedIn, etc. Hij experimenteert graag met verschillende dingen.
  • Milan gebruikt LinkedIn gericht om connecties op te bouwen met product owners in zijn doelgroep. Hij stuurt ze soms persoonlijke berichten na een event om een relatie op te bouwen.
  • Hij gelooft dat organische relaties veel effectiever zijn dan een “koude” geautomatiseerde aanpak bij account-based marketing. Echte interesse in de persoon werkt beter.
  • Podcasts en content die niet direct commercieel bedoeld zijn, kunnen indirect zorgen voor naamsbekendheid en autoriteit bij je doelgroep. Zo heeft Milan met zijn podcast veel connecties opgebouwd.
  • Hij gelooft dat marketing leuk en relatie-gericht moet zijn. Activiteiten puur voor het plezier leveren vaak de beste resultaten op.
  • Een duidelijke propositie definiëren van het probleem dat je voor klanten oplost, maakt marketing een stuk gemakkelijker. Milan vond de Storybrand methodiek hier erg behulpzaam bij.
  • Als eigenaar heeft Milan de flexibiliteit om marketing campagnes en content snel bij te sturen waar nodig. Hiervoor onderhoudt hij zijn eigen site op Webflow.

Een kijkje in de marketing en sales keuken van Pixelpillow

Milan heeft een achtergrond als digital designer. Hij studeerde in Enschede en liep stage bij Clockwork in Zwolle. Daar kwam hij als stagiair binnen en groeide al snel door naar de rol van designer.

In die tijd bij Clockwork werkte Milan als designer mee aan de eerste seizoenen van The Voice of Holland. Een leuke, maar ook pittige ervaring in de hectische mediawereld. Het deed hem beseffen dat die wereld niet bij hem paste.

Uiteindelijk besloot Milan samen met twee compagnons, Jan en Joël, voor zichzelf te beginnen. Ze richtten Pixelpillow op, een bureau gespecialiseerd in gebruiksvriendelijke digitale producten zoals websites en apps.

Inmiddels is Pixelpillow gegroeid naar een team van 13 medewerkers en is Milan mede-eigenaar. Hij houdt zich vooral bezig met de marketing en sales voor Pixelpillow, vanuit zijn passie voor online en digitale producten.

Zo komen we aan het punt waar Milan nu staat: een gedreven ondernemer die vanuit zijn expertise en passie een marketing- en salesaanpak voor Pixelpillow vormgeeft.

Marketing- en salesaanpak van Pixelpillow

Milan hanteert een pragmatische aanpak wat betreft de marketing en sales van Pixelpillow. Hij experimenteert graag met verschillende kanalen om te kijken wat werkt. Zo heeft hij podcasts geprobeerd, videocontent gemaakt en ingezet op social media zoals LinkedIn. Ook organiseert hij af en toe events om potentiële klanten te ontmoeten en zijn netwerk te vergroten.

Daarnaast zet Milan in op inbound marketing door bijvoorbeeld blogs te schrijven en whitepapers te publiceren. Doel is om waardevolle content te bieden en zo Pixelpillow op de kaart te zetten als expert. Ook werkt hij samen met partners, bijvoorbeeld voor cobranded campagnes.

Tot slot verkent Milan hoe hij account-based marketing kan inzetten door gerichte campagnes te richten op specifieke accounts die potentieel een goede match zijn. Het opbouwen van persoonlijke relaties staat hierbij centraal.

Over het algemeen zie je dat Milan vooral inzet op de dingen waar hij energie van krijgt. En uitprobeert wat werkt, zonder vast te houden aan één specifieke aanpak. Zijn drive en persoonlijkheid als ondernemer komen zo tot uiting in de marketing en sales.

Belang van een scherpe propositie

Milan benoemt het formuleren van een scherpe propositie als een van de belangrijkste zaken voor Pixelpillow. Een paar jaar geleden hebben ze hun propositie aangescherpt met een ‘one-liner’ gebaseerd op de Storybrand methode.

Deze one-liner vat samen wat het probleem is van hun doelgroep en hoe Pixelpillow dit oplost. Het dwingt hen om heel concreet na te denken over hun waardepropositie en market fit.

Uiteindelijk zijn ze tot de volgende focus gekomen: Pixelpillow richt zich op het maken van gebruiksvriendelijke digitale producten die jarenlang meegaan. Denk aan robuuste websites en webapplicaties.

Deze scherp gedefinieerde propositie helpt Pixelpillow op verschillende vlakken. Het is richtinggevend voor de marketingboodschap en content. Ook kunnen ze kritischer zijn in welke klanten ze aannemen. En het zorgt voor focus in de dienstverlening.

Kortom, het aanscherpen van de propositie heeft Pixelpillow geholpen om zich te onderscheiden en gerichter te werk te gaan. Een waardevolle tip voor ieder bedrijf.

Een podcast van Jerrel Arkes over organisch groeien voor B2B bedrijven.

Volg mij