Maya & Sharon – Durf een mening te hebben als B2B bedrijf

Luister deze aflevering

Bekijk deze aflevering

Shownotes

Deze podcast is opgenomen op: 24-05-2024

In deze aflevering van de podcast gaan Jerrel Arkes in gesprek met Maya en Sharon, de eigenaren van B2B marketing bureau Oppepper, dat al 5 jaar bestaat. Ze duiken diep in de wereld van B2B marketing en delen hun ervaringen en inzichten.

Maya en Sharon leggen uit dat ze zich richten op bedrijven die wel de ambitie hebben om te groeien, maar zelf te weinig capaciteit hebben op het gebied van marketing. Hun bureau pakt zowel de strategische kant als de praktische uitvoering op.

Een belangrijk onderdeel van hun aanpak is om hun klanten en de doelgroep van die klanten door en door te leren kennen. Dat doen ze door veel gesprekken te voeren, niet alleen met bestaande klanten maar juist ook met prospects die nog geen klant zijn. Al die inzichten leggen ze vast in een ‘playbook’, zodat iedereen binnen het bureau op dezelfde lijn zit.

Eén van de belangrijkste adviezen die Maya en Sharon geven, is dat merken een duidelijke mening moeten durven uitspreken in hun marketing. Alleen dan val je op tussen de concurrentie. Ze helpen hun klanten om die mening te formuleren op basis van alle verzamelde input en gesprekken.

Een ander belangrijk onderwerp is ‘demand generation’. Daarbij draait het volgens Maya en Sharon niet om algemene statistieken zoals websitebezoekers of engagement op social media. Het gaat er juist om de juiste mensen te activeren. Daarom kijken ze heel gericht naar waardevolle websitebezoeken vanuit de ideale klantprofielen (ICP’s).

Andere succesfactoren die ze noemen zijn focus aanbrengen in de kanalen en doelgroep waar je je op richt, en een goede samenwerking tussen marketing en sales.

Tot slot benadrukken Maya en Sharon dat B2B marketing een stuk complexer, maar daardoor ook leuker en uitdagender is dan veel mensen denken. Ze moedigen iedereen aan om zich daar eens goed in te verdiepen.

Een podcast van Jerrel Arkes over organisch groeien voor B2B bedrijven.

Volg mij