Chantal Smink – Van B2B event, naar content machine

Luister deze aflevering

Bekijk deze aflevering

Shownotes

Deze podcast is opgenomen op: 07-05-2024

In deze aflevering van de Inbound4Cast podcast gaan Jerrel Arkes en Chantal Smink in gesprek over contentcreatie op events. Ze delen hun ervaringen en learnings van het congres BrightonSEO waar ze onlangs samen waren.

Jerrel en Chantal hebben daar met verschillende aanpakken content gecreëerd. Chantal deed interviews met sprekers voor een blog op de stand van een exposant. Jerrel podcastte live op het event met Nederlandse bezoekers.

Ze bespreken de apparatuur en tools die ze gebruikten – van eenvoudige microfoons en een iPhone tot professionele camera’s en mengpanelen. Maar ze benadrukken dat het geen gelikte studio-opnames hoeven zijn voor B2B. Authenticiteit is belangrijker.

De belangrijkste redenen om dit soort content te maken op events zijn zichtbaarheid, relaties opbouwen, expertise tonen en de ‘gunfactor’ vergroten. Het is een natuurlijke manier van marketing voor B2B bedrijven, maar slechts een klein deel doet het.

De resultaten zijn positief: veel interactie en interesse, nieuwe connecties, goede content voor langere tijd om te delen. Hun advies: zie events niet als eendagsvlieg maar benut de kansen voor waardevolle content. Denk als een influencer en ga het gewoon proberen.

Een podcast van Jerrel Arkes over organisch groeien voor B2B bedrijven.

Volg mij