Nieuwe podcast over AI en marketing

AI4Marketing

Vanaf deze maand starten de opnames van een nieuwe podcast serie met de naam AI4Marketing. Met de komst van ChatGPT zijn er ineens enorm veel toepassingen van AI voor marketeers. Manieren om je werk beter, slimmer of sneller te doen. Dagelijks zie ik nieuwe ideeën op social media voorbij komen van hoe AI het vak van de online marketing gaat veranderen.

Waarom?

Inbound4Cast gaat over organisch groeien voor B2B bedrijven. Maar om organisch te kunnen blijven groeien, moet de skillset van de online marketeer meegroeien. Ik verwacht dat de benodigde skills van een een goede marketeer behoorlijk gaan veranderen. Denk aan…

  • AI’s kennen (inclusief sterkten en zwakten).
  • AI’s kunnen aansturen.
  • Data uit bestaande tools halen (bijv. Crawlen) zodat een AI deze kan gebruiken.
  • Databronnen en AI’s kunnen koppelen.
  • Gebruik van AI’s voor bulk opdrachten (bijv. meta descriptions voor 500 URL’s schrijven).
  • Toepassingen van AI voor Marketing kennen.
  • Onderscheidend blijven als je zaken met AI’s gaan creëren. 

Met wie, waar en wanneer?

Ik ga deze afleveringen maken met Joop Snijder van het AI bureau Aigency. Joop is een IT-er die volledig is gespecialiseerd in AI. Hij helpt organisaties met het ontwikkelen van complexe AI oplossingen. Soms zullen ook collega’s van Joop aanschuiven in afleveringen.

We starten met een pilot van 3 maanden, waarin we iedere maandagochtend een nieuwe aflevering publiceren. De afleveringen komen in een nieuwe podcast feed en een nieuw YouTube kanaal, waarvoor je je los van Inbound4Cast moet abonneren.

De afleveringen duren circa 5 minuten per stuk, waarbij we in iedere aflevering een tip, how-to of inzicht delen op het gebied van AI voor marketing. De naam van deze nieuwe serie is AI4Marketing

Picture of Jerrel Arkes

Jerrel Arkes

Ik ben een B2B marketeer en mede-eigenaar van het bureau B2Brands. Ik heb 16 jaar ervaring als marketeer. Ik help sinds 2008 B2B bedrijven om organisch te groeien. Hiervoor zet ik onder andere content marketing, demand generation, inbound marketing, lead generatie en SEO in.

Een podcast van Jerrel Arkes over organisch groeien voor B2B bedrijven.

Volg mij