Gaat 95% van de marketingbanen verdwijnen?

Luister deze aflevering

Shownotes

In deze aflevering van de Inbound4Cast bespreekt host Jerrel Arkes een opvallende uitspraak van Sam Altman, CEO van OpenAI. Altman stelt dat binnen enkele jaren 95% van de taken die nu door marketingbureaus, strategen en creatieve professionals worden gedaan, overgenomen kunnen worden door AI tegen lage kosten. Dit zet aan tot nadenken over de toekomst van kenniswerk en de impact die AI hierop zal hebben.

De podcast blikt vooruit naar de verwachte AI-ontwikkelingen in de komende jaren. Van steeds geavanceerdere multimodale AI-modellen in 2024, tot een explosie van AI-agents die autonome taken kunnen uitvoeren tussen 2025-2027. Rond 2030 wordt zelfs de komst van Artificial General Intelligence (AGI) voorspeld, AI op menselijk niveau, wat tot ongekende wetenschappelijke doorbraken en een significante verschuiving in de arbeidsmarkt zal leiden.

Hoewel er ook belemmeringen en onzekerheden zijn, is het volgens Jerrel cruciaal dat marketeers en kenniswerkers zich hierop voorbereiden. Hij adviseert om je AI-geletterdheid te versnellen door training en kennisuitwisseling, te investeren in AI-innovatie en een persoonlijk actieplan te ontwikkelen. Door een levenslange leerbenadering te omarmen en samen te werken met gelijkgestemden, vergroot je de kans om de komende jaren niet in de problemen te komen door de opkomst van AI.

Een podcast van Jerrel Arkes over organisch groeien voor B2B bedrijven.

Volg mij