Jerrel Arkes

Over Jerrel Arkes

Mijn naam is Jerrel Arkes (1985), ik ben een B2B marketeer en mede-eigenaar van het bureau B2Brands. Ik heb 16 jaar ervaring als marketeer.

Ik help sinds 2008 B2B bedrijven om organisch te groeien. Hiervoor zet ik onder andere content marketing, demand generation, inbound marketing, lead generatie en SEO in. 

Ik doe dit voor bedrijven die geloven dat het bieden van zoveel mogelijk waarde, dé aanpak is voor succes op de lange termijn.

Ik heb deze rol binnen verschillende grote Nederlandse digital marketing bureaus gehad. Momenteel help ik mijn klanten vanuit het bedrijf B2Brands. Een bedrijf waar ik eind 2023 samen met Chantal Smink mee gestart ben. 

Jerrel Arkes

Alle podcasts van Jerrel Arkes

Alle artikelen van Jerrel Arkes

Meer over mij

Mijn naam is Jerrel Arkes. Ik ben in 1985 geboren te Slagharen. En daar woon ik nu nog steeds met m’n vriendin Silvia en onze zoons Ferron en Lowen.

In het jaar 1999 kwam ik voor het eerst in aanraking met content marketing. Hoewel die term toen niet bestond en ik op dat moment ook niet wist wat marketing inhield. Ik startte toen op mijn 14e een radiozender samen met een aantal vrienden. Dat was ook direct de start van mijn eerste website, waarop ik foto’s en video’s publiceerde van radiostudio’s. Ook publiceerde ik dagelijks zogenaamde ontvangstrapporten van andere radiozenders, waardoor de website al snel vele honderden bezoekers per dag kreeg. Van Google had ik nog nooit gehoord en Google Analytics bestond nog niet.

Ik heb de HBO opleiding Communicatiesystemen Multimedia en Vormgeving afgerond aan de Hanzehogeschool te Groningen.

Mijn zakelijke carrière begon een kleine 10 jaar na mijn eerste website, in 2008. Mijn werkzaamheden bestonden op dat moment uit websites bouwen, een stukje vormgeving en SEO. Ik deed dit destijds onder bij het bureau qpmedia in Oldenzaal, voor twee eigen webshops en bij een aantal lokale B2B bedrijven uit Slagharen. 

Begin 2010 kwam er meer focus in m’n werkzaamheden. Ik startte toen bij Traffic4u (tegenwoordig Reprise) in Groningen als SEO consultant.

Eind 2011 maakte ik de overstap naar De Nieuwe Zaak in Zwolle. In 2012 ben ik daar het SEO team gaan aansturen. In 2013 heb ik dit team omgedoopt tot inbound marketing team. Vanaf dat moment ging ik steeds meer organisaties helpen met inbound marketing, content marketing, social media marketing en online PR. 

In 2016 nam ik ontslag bij De Nieuwe Zaak. Ik werd mede-eigenaar van het inbound marketing bureau WINNRS in Amsterdam en verlegde mijn focus volledig naar B2B bedrijven. Vanuit deze rol heb ik veel B2B bedrijven geholpen bij de implementatie van HubSpot en de strategie en uitvoering van inbound marketing. 

Het bureau leven in Amsterdam was wat lastig te combineren met mijn gezin en sociale leven in Slagharen. In 2018 heb ik mijn aandeel in WINNRS verkocht en ben ik verder gegaan als freelancer. Mijn werkzaamheden veranderden daarbij niet. De focus lag nog steeds op organische groei voor B2B bedrijven.

Vanaf dat moment begon ik ook veranderingen te signaleren. Concurrentie op organische kanalen nam steeds meer toe. Bezoekers op je eigen platform krijgen werd steeds lastiger. Ondertussen zag ik ook veel bedrijven worstelen. Inbound marketing leads waren niet altijd van hoge kwaliteit. En voor organisaties met een sterk netwerk en een sterk merk, bleven veel opdrachten uit branded SEO en het netwerk komen. 

Ik begon mijn aanpak voor opdrachtgevers aan te passen en kwam daarbij gaandeweg de term ‘demand generation’ tegen. En hoewel ik zo ook mijn bezwaren en kritiek op demand generation heb, biedt dit gedachtegoed wel een oplossing voor veel van de moderne B2B marketing uitdagingen.

Ondertussen begon in 2021 mijn radio hobby wat uit de hand te lopen. Naast een eigen website en radiozender, had ik inmiddels ook een succesvolle podcast over radio met enkele honderden duizenden downloads. Hoewel ik altijd een liefde voor radio zal blijven houden, kreeg ik vooral energie van het bouwen van een publiek met content. Iets wat ik sinds 1999 rondom mijn radio hobby heb gedaan. 

Begin 2022 heb ik daarom de stekker uit mijn radio activiteiten getrokken. Ik ben hetzelfde spelletje gaan spelen, maar dan rondom organisch groeien voor B2B bedrijven. Ik ben toen gestart met een video podcast onder de naam Inbound4Cast. Daarnaast ben ik geleidelijk steeds meer actief geworden op LinkedIn.

Zodra je content gaat maken en een publiek gaat bouwen, ontstaat er iets magisch. Dat wist ik al door mijn radio content en dat gebeurde ook rondom mijn B2B marketing content. Ik ben met de Inbound4Cast gestart, zonder een lange termijn plan. Maar wel vanuit de gedachte dat er waarschijnlijk mooie kansen op m’n pad zouden komen. En dat gebeurde.

In 2022 ontmoette ik Chantal Smink. Ze was te gast in mijn podcast. In 2023 raakten we in gesprek over onze gezamenlijke visie en het bouwen van een soort dreamteam dat kennisintensieve B2B bedrijven op de best mogelijke manier kon helpen met organische groei. Deels vanuit een gezamenlijke behoefte om op een zo hoog mogelijk niveau met ons vak bezig te zijn. En deels vanuit onze frustratie dat veel van deze bedrijven en concurrerende bureaus hun marketing in onze ogen verkeerd aanpakken. 

Vanaf 1 januari 2024 helpen Chantal en ik onze klanten vanuit ons gezamenlijke bedrijf B2Brands

Net als dat je niet de beste SEO specialist kunt zijn als je geen eigen websites hebt gebouwd en beheerd, kun je niet de beste B2B marketeer zijn als je geen eigen content serie hebt. Pas als je zelf gaat doen wat je klanten adviseert, ga je ze echt begrijpen en leer je waarmee je het verschil maakt. 

Chantal en ik hebben beiden veel geleerd van onze eigen content series. En daar blijven we ook mee doorgaan, omdat we het erg leuk en waardevol vinden. Maar we gebruiken deze gezamenlijke kennis nu ook om vanuit ons bureau B2B bedrijven te helpen. 

De veranderingen die ik in 2018 begon te zien, hebben B2B marketing inmiddels significant veranderd. Veel van de oude tactieken resulteren tegenwoordig in een negatieve ROI. En nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van AI zullen B2B marketing de komende jaren nog veel meer gaan veranderen. Met B2Brands vinden wij daar het beste antwoord op te hebben.

Naast mijn werk heb ik een passie voor muziek (vooral 60’s en 70’s) en is spelen met AI tools een beetje een verslaving geworden. Veel van wat ik met AI tools doe, heeft niks met m’n werk te maken. Zo heb ik eigen muziek gemaakt met AI stemmen die op Spotify staat, heb ik mijn eigen stem getraind en heb ik een populair TikTok account met een AI avatar.

In m’n werk word ik gedreven door een aantal uitgangspunten:

1 – Ik wil het beste zijn in wat ik doe.

2 – Ik wil doen waar ik het meeste in geloof. En dat is wat voor mij altijd heeft gewerkt. Het bouwen van een publiek en een merk met impactvolle content.

3 – Ik wil de overlap tussen m’n hobby’s en m’n werk verder vergroten. Een voorbeeld hiervan is podcasting. Voor mij is podcasting een vorm van on demand radio. En daarmee heb ik mijn passie voor marketing en radio weten te combineren.

Ik ben begonnen met B2Brands om het bovenstaande beter te kunnen realiseren. Niet omdat ik het grootste bureau op dit gebied wil bouwen of om zo veel mogelijk geld te verdienen. Ik denk dat er een sweet spot is tussen klein genoeg zijn om zelf m’n klanten te kunnen blijven helpen en groot genoeg zijn om met verschillende senior specialisten dit dreamteam te zijn. Die sweet spot wil ik bereiken.

Contactgegevens

Voor vragen, suggesties voor podcast gasten of samenwerkingen, kun je via de onderstaande gegevens contact met mij opnemen.

Arkes Marketing en Media BV
’t Vijfhoekje 7
7776CP Slagharen

Phone: +31 (0)6 23 96 54 24
Email: mail@jerrelarkes.nl

Een podcast van Jerrel Arkes over organisch groeien voor B2B bedrijven.

Volg mij